3 września – wielkie gotowanie w Rokietnicy. Organizatorzy zapraszają na biesiadę i degustację tradycyjnego rumpucia, gotowanego w 1600-litrowym kotle. Rumpuć jest zupą, tzw. daniem jednogarnkowym. Przygotowuje się go na wywarze mięsnym z dodatkiem warzyw: kapusty białej i kiszonej, marchwi, cebuli i dużej ilości ziemniaków.
Rokietnicki Rumpuć jest wydarzeniem organizowanym co roku, zawsze w pierwszą sobotę września. Prócz biesiadowania nie zabraknie stoisk sołeckich i partnerskich z wieloma niespodziankami. W trakcie wydarzenia najmłodsi i ci ciut starsi będą mogli także skorzystać z oferty wesołego miasteczka i posilić się w strefie gastronomicznej urządzonej przez lokalnych restauratorów. Będzie pysznie!
O 21:00 koncert gwiazdy wieczoru – Sylwii Grzeszczak.
Rokietnicki Rumpuć jest wydarzeniem organizowanym co roku, zawsze w pierwszą sobotę września.
Szczegółowy program znajduje się stronie organizatora.