Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w Twojej przeglądarce i wykonują takie funkcje, jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje strony internetowej są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Po raz 10 odbył się konkurs Najlepszy Smak Lubelszczyzny podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie. Ponad 70 produktów oceniła kapituła pod przewodnictwem Jana Babczyszyna, dyrektora Instytutu Skrzynki – Instytutu Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego. W kapitule między innymi Wojciech Komperda, najsłynniejszy polski baca od oscypków i Ewa Michalska, restauratorka z Puszczykowa. Konkurs odbył się w gościnnych progach restauracji Od Kuchni.
Partnerem wydarzenia jest Województwo Lubelskie – Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego – Lubelskie Smakuj Życie.
Festiwal wspiera Miasto Lublin.
fot. Europejski Festiwal Smaku w Lublinie




















