Przejdź do głównej treści

Najlepszy Smak Lubelszczyzny

Relacja
element dekoracyjny
element dekoracyjny
Po raz 10 odbył się konkurs Najlepszy Smak Lubelszczyzny podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie. Ponad 70 produktów oceniła kapituła pod przewodnictwem Jana Babczyszyna, dyrektora Instytutu Skrzynki – Instytutu Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego. W kapitule między innymi Wojciech Komperda, najsłynniejszy polski baca od oscypków i Ewa Michalska, restauratorka z Puszczykowa. Konkurs odbył się w gościnnych progach restauracji Od Kuchni.
Partnerem wydarzenia jest Województwo Lubelskie – Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego – Lubelskie Smakuj Życie.
Festiwal wspiera Miasto Lublin.
fot. Europejski Festiwal Smaku w Lublinie

  • Autor: Administrator Strony
  • Opublikowano: 15.09.2025, 12:58
  • Ostatnia edycja: 15.09.2025, 12:58
element dekoracyjny
element dekoracyjny