Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w Twojej przeglądarce i wykonują takie funkcje, jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje strony internetowej są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Paweł Ludek
Notka biograficzna
Szef kuchni w Olandii, miłośnik dobrego jedzenia i historii. Rodowity Wielkopolanin, uczestnik i laureat wielu konkursów kulinarnych. Promotor kulinarnego dziedzictwa regionu, członek Slow Food Wielkopolska. Współorganizator festiwalu Ras rodzimych organizowanego w kompleksie Olandia i wielu innych wydarzeń promujących kulinarne tradycje Wielkopolski, jak Targi ” Smaki Regionów”, wydarzenia organizowane przez Ogólnopolski Cech Rzeźników, Wędliniarzy i Kucharzy oraz Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego. Organizator oraz uczestnik wielu szkoleń dla nauczycieli, uczniów szkół gastronomicznych oraz kucharzy mających zaszczepić w nich kulinarną miłość do regionu w nowoczesnej formie, ale z poszanowaniem tradycji oraz ekologii.